Om oss

Vi kan porslin & keramik

Varumärket Crafts & Tools ägs av Gustavsbergs Porslinsfabrik och vi säljer Cebex Sortiment. Porslinsfabrikens tillverkning sker i porslinsfabrikens tegelröda byggnad med det sågtandade taket i Gustavsberg. Godset är i stora delar handtillverkat, på samma sätt som när porslinstillverkningen började. Vårt porslin och stengods är stämplat med den välkända ankarstämpeln och texten ”Made in Sweden”. Nu säljer vi också material till keramiska hantverkare genom vårt nya varumärke.

Gustavsberg Porslinsfabrik

Framtidens Porslin AB, är ett helsvenskt företag.
Organisationsnumret är 556789-2103.

Företaget grundades 1825 och har varit i kontinuerlig drift sedan dess, under olika ägare. Senaste ägarbytet skedde 2019. All vår tillverkning sker i hushållsporslinsfabrikens tegelröda byggnad i Gustavsberg, 20 km öster om Stockholm. En stor del av tillverkningen sker för hand då vi valt kvalitet framför kvantitet.

Som enda porslinsfabrik i Norden tillverkar vi benporslin, allt från hela serviser till specialbeställda termoshöljen. Vi tillverkar också krukor, uppläggningsfat och ugnsfasta formar i stengods. Vårt porslin och stengods är stämplat med en ankarstämpel liknande den som introducerades 1839 samt texten “MADE IN GUSTAVSBERG SWEDEN”.

Vi tillverkar porslin och stengods för bl.a. professionella kök, privatkonsumenter, företag och museer. Monogramserviser av typen vapen-, båt-, eller företagsserviser är en specialitet.

Cebex Keramikexperterna AB

Cebex har Nordens största sortiment av produkter för keramiktillverkning. Här hittar du ugnar och automatiker, drejskivor, maskiner, verktyg, leror och olika sorters gips, glasyrer, råmaterial, oxider, karbonater, guld & platina och mycket, mycket mer. Mer än 5 000 produkter finns i det stora lager väntar på att upptäckas.

Scroll to top